Pacovi preplavili plaže u Australiji: Plivaju po okeanu, mrtvi razbacani po plažama

Na jednom snimku objavljenom na društvenim mrežama vide se gomile mrtvih pacova nagomilane pored vode, dok se oko njih roje muve i drugi insekti.

23.11.2023. 12:40
  • Podeli:
australija pacovi profimedia-655f39acac1fc.webp Foto: Profimedia

Hiljade pacova, mrtvih i živih, preplavilo je plaže u australijskoj državi Kvinslend, koja se već mesecima bori protiv najezde glodara.

Porast populacije primorao je pacove da se kreću prema obali u potrazi za hranom, ali mnogi ne prežive put, tvrde stručnjaci za lokalne medije.

Jedan stanovnik je posvedočio da pacova ima svuda i da su mu uništili automobil izgrizavši sve žice iz motora, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Pacovi su preplavili i grad Karumba u poslednjih nekoliko sedmica i pojedini stanovnici se brinu da će to imati negativan uticaj na turizam u toj oblasti, preneli su australijski mediji.

Karumba je poznat kao raj za pecanje i posmatranje ptica.

Na jednom snimku objavljenom na društvenim mrežama vide se gomile mrtvih pacova nagomilane pored vode, dok se oko njih roje muve i drugi insekti. 

Drugi snimak prikazuje veliki broj pacova kako pluta rekom. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()