Padavine oborile sve rekorde, broj žrtava raste: Četiri osobe poginule u poplavama u Kini

Prema preliminarnim statistikama, u pomenutom okrugu je do utorka poplavama pogođeno 66.498 ljudi

18.06.2024. 13:34
  • Podeli:
poplave i klizišta u kini, poplava, klizište, kina - 18 jun 2024 - foto Huang Jiemin Xinhua via AP Tanjug-66716efadb333.webp Foto: Huang Jiemin/Xinhua via AP/Tanjug

Četiri osobe su poginule u poplavama koje su nastale usled jake kiše koja je pogodila okrug Šanghang u istočnoj kineskoj provinciji Fuđijan, saopštile su danas lokalne vlasti.

Od nedelje do ponedeljka, 15 opština u okrugu imalo je 24-časovne padavine koje su premašile sve prethodne rekorde, saopštio je lokalni štab za kontrolu poplava i suša, prenosi Sinhua.

Prema preliminarnim statistikama, u pomenutom okrugu je do utorka poplavama pogođeno 66.498 ljudi. 

Komunikacija i elektroenergetska infrastruktura u područjima pogođenim katastrofom još nisu u potpunosti obnovljeni, a u nekim oblastima i dalje postoji rizik od formiranja klizišta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()