Palestinska uprava se nada prekidu vatre u Gazi do Ramazana

Muslimanski mesec posta ove godine počinje 10. marta

02.03.2024. 12:53
  • Podeli:
kan junis, izrael, pojas gaze, 8 dec 2023 - profimedia-657491c5a0ca5.webp Foto: Profimedia

Palestinska uprava na Zapadnoj obali (PA) se nada da prekid vatre u Pojasu Gaze može biti dogovoren na vreme za Ramazana, izjavio je danas palestinski ministar spoljnih poslova Rijad al Maliki.

Govoreći na konferenciji za novinare na diplomatskom forumu u Antaliji, Maliki je rekao da bi PA bila "jedina legitimna vlast" koja bi mogla da upravlja Gazom nakon okončanja sukoba Izraela i Hamasa.

PA, koja vrši ograničenu samoupravu u delovima koje su okupirali Izraelci na Zapadnoj obali, izgubila je kontrolu nad Pojasom Gaze 2007. godine, kada ju je preuzela militantna grupa Hamas, podseća Rojters.

Izrael i Hamas pregovaraju preko posrednika o mogućem prekidu vatre u Gazi, sa ciljem zaustavljanja borbi na vreme za Ramazana, muslimanskog meseca posta, koji ove godine počinje 10. marta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()