Pao kad je zamenio FBI agenta za teroristu: Američki vojnik priznao da je pomagao Islamskoj državi

Suočava se sa kaznom od 40 godina zatvora

15.06.2023. 15:36
  • Podeli:
isis profimedia-1667389393106.webp Foto: Profimedia

Američki vojnik (22) Kol Bridžis priznao je da je pokušao da pomogne teroristima Islamske države da prave zasede i ubijaju američke vojnike na Bliskom istoku, saoštilo je danas ministarstvo pravde SAD.

Bridžis, poreklom iz mesta Stou u saveznoj državi Ohajo, suočava se sa 40 godina zatvora zbog zločina, preneo je "CBS njuz".

On se pred sudom u Njujorku izjasnio da je kriv po tačkama optužnice da je pokušavao da pruži konkretnu podršku terorističkoj organizaciji i pokušajima da se ubiju američki vojnici.

Bridžis je vojnik SAD od septembra 2019. godine, a bio je vojni izviđač u Džordžiji.

Iste godine počeo je na internetu da tražio propagandu u kojoj se promovišu džihadisti i dao je podršku ISIS-u i džihadu onljan.

U oktobru 2020. godine, tužioci su rekli da je Bridžis počeo da komunicira sa tajnim agentom koji se predstavio kao pristalica terorističke grupe koji je u kontaktu sa njihovim borcima.

Ne shvatajući da komunicira sa agentom FBI, on je pružio obuku i nakon toga je uhapšen.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()