Papa se oporavio nakon operacije, u avgustu ide u posetu Mongoliji

Poglavar rimokatoličke crkve će se u Mongoliji sastati sa predstavnicima vlasti, diplomatama, biskupima, sveštenicima, misionarima i pripadnicima drugih veroispovesti

06.07.2023. 14:44
  • Podeli:
Papa Franjo foto Reuters-642e6073b051d.webp Foto: Reuters

Papa Franja će krajem avgusta otputovati u Mongoliju, potvrdio je danas Vatikan i dodao da se njegovo zdravlje dovoljno popravilo nakon operacije.

Kako se navodi, da bi se odmorio nakon leta dužeg od devet sati, papa neće imati nikakve javne aktivnosti prvog dana posete, prenosi Rojters.

On će se u Mongoliji sastati sa predstavnicima vlasti, diplomatama, biskupima, sveštenicima, misionarima i pripadnicima drugih veroispovesti.

Pored toga, održaće misu za malu katoličku zajednicu u areni "Steppe" koja je zapravo teren za hokej na ledu.

U Ulan Batoru, glavnom gradu Mongolije, živi samo oko 1.300 katolika, ali Mongolija je strateški značajna za Rimokatoličku crkvu zbog toga što je blizu Kine u kojoj Vatikan pokušava da poboljša položaj katolika.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()