Parole i transparenti u Vatikanu: Papino obraćanje prekinule aktivistkinje za zaštitu životinja

Žene su nosile majice sa znakom organizacije PETA koja se bori za etički tretman životinja

07.08.2024. 13:24
  • Podeli:
protest aktivistkinje PETA na misi papa Franja, vatikan - 7 avg 2024 - profimedia-0896701550-66b35853ee29c.webp Foto: Profimedia

Redovno obraćanje pape Franje javnosti danas su na kratko prekinule dve aktivistkinje za zaštitu životinja koje su izvikivale parole i nosile natpise protiv borbi sa bikovima.

One su prišle papi noseći transparente na kojima je na engleskom i španskom pisalo "Borbe sa bikovima su greh", preneo je Rojters.
Pripadnici obezbeđenja su ih brzo izveli iz sale.

Aktivistkinje su nosile majice sa znakom organizacije PETA koja se bori za etički tretman životinja. Ovo je drugi protest pripadnika ove organizacije tokom  događaja na kojem učestvuje papa. 

U januaru su takođe dve žene organizovale sličan protest protiv borbi sa bikovima tokom papine molitve u rimskoj bazilizici Svetog Petra.

Papa je danas držao svoju prvu generalnu audijenciju posle jednomesečne letnje pauze u julu. Obraćanje je održano u sali za audijencije Vatikana umesto na trgu Svetog Petra zbog velike vrućine u Rimu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()