Pašinjan i Alijev saglasni da nastave mirovne pregovore u Minhenu

Dva lidera su tokom sastanka u Minhenu naložili ministarstvima spoljnih poslova svojih zemalja da uskoro održe sastanak o mirovnom sporazumu

17.02.2024. 17:31
  • Podeli:
nikola pašinjan, olaf šolc, ilham alijev - 17 feb 2024 - profimedia-65d0d1bc97c95.webp Foto: Profimedia

Premijer Jermenije Nikol Pašinjan i predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev dogovorili su se na sastanku u Minhenu, uz učešće nemačkog kancelara Olafa Šolca, da će nastaviti da rade na postizanju mirovnog sporazuma, saopštila je danas jermenska vlada.

"Razgovarali su o procesu rešavanja jermensko-azerbejdžanskih odnosa i koracima u cilju obezbeđivanja mira i stabilnosti u regionu. Postignut je dogovor da se nastavi rad na mirovnom sporazumu", navodi se u saopštenju pres službe jermenske vlade izdatom posle sastanka na marginama Minhenske bezbednosne konferencije.

Takođe, Alijev i Pašinjan su tokom sastanka u Minhenu naložili ministarstvima spoljnih poslova svojih zemalja da uskoro održe sastanak o mirovnom sporazumu, kao i sastanak komisije za razgraničenje i graničnu bezbednost, prenosi TASS, pozivajući se na azerbejdžansku novinsku agenciju AzerTAJ.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()