Peking 'gori': Crveni meteo alarm zbog rekordnih vrućina

Iz kineske meteorološke agencije su saopštili da će se visoke temperature zadržati u većem delu severa zemlje u narednih osam do 10 dana

23.06.2023. 08:52
  • Podeli:
Peking rekordne temperature foto Tanjug:AP Photo:Mark Schiefelbein-648de8589508e.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Mark Schiefelbein

Vlasti Pekinga podigle su nivo upozorenja na vrućine na najviši nivo, pa je sada na snazi crveni meteo alarm, dodavši da se u većini delova kineske prestonice očekuje temperatura do 40 stepeni Celzijusa.

Iz kineske meteorološke agencije su saopštili da će se visoke temperature zadržati u većem delu severa zemlje u narednih osam do 10 dana, prenosi Rojters.

U Pekingu je juče, prvi put od 2014. godine, zabeležena temperatura iznad 40 stepeni Celzijusa, a ujedno je i oboren rekord za najtopliji dan u junu.

Prethodni rekord zabeležen je 10. juna 1961. godine kada je izmereno 40,6 stepeni Celzijusa.

Sever i istok Kine je prošle sedmice pogodio toplotni talas, gotovo dve sedmice ranije nego prethodnih godina.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()