Peking: Odnosi Kine i Rusije doneće globalni mir i stabilnost

'Mi smo dobri susedi, dobri partneri i predstavljamo snage dobra u svetu', poručio šef kinske diplomatije

26.03.2023. 18:38
  • Podeli:
Tan2023-03-1709411362_1 Vladimir Putin Si Đinping Sergei Bobylev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, File-6417ffbc6ee56.webp Foto: Tanjug/Sergei Bobylev/Sputnik/Kremlin Pool Photo via AP

Odnosi između Kine i Rusije faktor su koji će doneti globalni mir i stabilnost, izjavio je ministar spoljnih poslova Kine Ćin Gang.

"Mi smo dobri susedi, dobri partneri i predstavljamo snage dobra u svetu", rekao je ministar spoljnih poslova Kine za TV Rusija 1,  prenosi TASS.

Prema mišljenju Ćin Ganga, odnosi Rusije i Kine počivaju na zajedničkim interesima i ne predstavljaju pretnju za bilo koju drugu državu.

Ćin Gang je visoko ocenio rezultate nedavnog rusko-kineskog samita, nazvavši ga "veoma uspešnim" i "plodonosnim".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()