Pentagon: Rusija se ne sprema za upotrebu nuklearnog oružja

'Nismo primetili nijedan razlog za prilagođavanje sopstvenog strateškog nuklearnog stava, nastavićemo da pratimo situaciju'

26.03.2023. 08:31
  • Podeli:
Pentagon_Foto Profimedia-641f90c5efd39.webp Foto: Pentagon

Nema indicija da se Rusija sprema da upotrebi nuklearno oružje, saopštilo je Ministarstvo odbrane Sjedinjenih Američkih Država nakon što je Moskva najavila postavljanje taktičkog nuklearnog naoružanja u Belorusiji.

"Videli smo izveštaje o najavi Rusije i nastavićemo da pratimo ovu situaciju. Nismo primetili nijedan razlog za prilagođavanje sopstvenog strateškog nuklearnog stava, niti bilo kakve naznake da se Rusija sprema da upotrebi nuklearno oružje", navodi se u pisanoj izjavi Ministarstva odbrane SAD, prenosi Rojters.

Pentagon je saopštio i da Vašington "ostaje posvećen kolektivnoj odbrani NATO alijanse".

Predsednik Rusije Vladimir Putin juče je saopštio da je Rusija postigla dogovor sa susednom Belorusijom o postavljanju taktičkog nuklearnog oružja na njenoj teritoriji, ali da neće kršiti START sporazume o neširenju nuklearnog naoružanja.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()