Peskov: Informacija o pogibiji 600 ukrajinskih vojnika je tačna

Peskov je odbacio navode da je zamenik šefa kabineta predsednika Rusije nezvanično razgovarao sa evropskim zvaničnicima o miru s Ukrajinom

09.01.2023. 12:33
  • Podeli:
Ukrajina rat u Ukrajini ukrajinski vojnici ukrajinska vojska Reuters-63bbfb52e06d2.webp Foto: Reuters

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da su se pokazale tačnim informacije Moskve da je 600 ukrajinskih vojnika poginulo u napadu na grad Kramatorsk, uprkos izveštajima prema kojima su napadi promašili mete.

''Kremlj je apsolutno uveren u tačnost te informacije, a podsetiću i na reči predsednika Vladimira Putina da je glavni izvor informacije bilo Ministarstvo odbrane'', rekao je Peskov, prenosi Rojters.

Ranije je ta agencija prenela da su ruski raketni napadi promašili ciljeve u gradu Kramatorsk i da nije bilo očiglednih znakova štete, uprkos navodima Moskve da je u napadima poginulo 600 ukrajinskih vojnika.

Peskov je odbacio navode Kijeva da je zamenik šefa kabineta predsednika Rusije Dmitrij Kozak, nezvanično razgovarao sa evropskim zvaničnicima o miru s Ukrajinom.

''Reč je o još jednoj lažnoj vesti'', rekao je Peskov.

Komentarišući nove isporuke oružja iz zemalja Zapada, Peskov je ocenio da će to ''samo produbiti patnju ukrajinskog naroda'', kao i da neće promeniti ishod sukoba.

Rojters podseća da su ukrajinske snage postigle određene uspehe na bojnom polju i da su zatražile od zapadnih saveznika pomoć u PVO sistemima, kako bi napravili prevagu u ratu koji traje od februara prošle godine.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()