Peskov: Rusija i SAD u fazi duboke konfrontacije

Peskov je rezultate nedavnog samita NATO-a ocenio kao preteće po Rusiju

14.07.2024. 12:48
  • Podeli:
dmitrij_peskov - reuters-1663951266938.webp Foto: Reuters

Ruska Federacija i SAD su u fazi duboke konfrontacije, za sada se ne vide preduslovi za izlazak iz toga, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Sada smo u fazi duboke konfrontacije, akutne konfrontacije, za sada nema nikakvih preduslova za izlazak iz toga, ali jednom će doći to vreme“, rekao je Peskov u razgovoru sa za novinarom Pavelom Zarubinom, prenosi RIA Novosti.

Peskov je rezultate nedavnog samita NATO-a ocenio kao preteće po Rusiju.

"Alijansa demonstrira svoju odlučnost da nam ostane neprijatelj... Alijansa nije sklona bilo kakvoj fleksibilnosti kada je reč o našoj glavnoj zabrinutosti u vezi sa članstvom Ukrajine u NATO-u", istakao je Peskov. 

On je rekao da sve više zemalja u svetu ne želi da bira između Zapada i Rusije, već se zalaže za uzajamno korisne kontakte sa svima.

"Glavno je da oni (odnosi) budu odnosi uzajamnog poštovanja i obostrano korisni", naveo je Peskov.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()