Počelo trodnevno glasanje na lokalnim izborima u Rusiji

Ukupno će se održati više od 4.000 izbornih kampanja u 83 regiona

06.09.2024. 09:18
  • Podeli:
izbori u rusiji, ruski izobri, glasanje, glasačka kutija - profimedia-658a834b5db4f.webp Foto: Profimedia

U nizu regiona Rusije danas počinje trodnevno glasanje na izborima na različitim nivoima, uključujući direktne izbore guvernera 21 regiona Ruske Federacije, izbore za poslanike Moskovske gradske dume, kao i dopunske izbore poslanika Državne dume.

U nekim regionima izbori će biti održani dva dana (7. i 8. septembra), u drugim dan za glasanje je 8. septembar.

Ukupno će se održati više od 4.000 izbornih kampanja u 83 regiona. 

Dopunski izbori za poslanike Državne dume biće održani u tri upražnjene jednomandatne izborne jedinice u Republici Hakasiji , Brjanskoj i Rostovskoj oblasti, prenosi Interfaks. 

U Moskvi će od danas do nedelje biti održani izbori za poslanike Moskovske gradske dume osmog saziva, poslanike u osam opštinskih okruga Nove Moskve i u opštinskom okrugu Kurkino, prenosi Interfaks.

Očekuje se da će Centralna izborna komisija utvrditi opšte rezultate dopunskih izbora najkasnije do 23. septembra, a najkasnije do 28. septembra će biti objavljeni opšti rezultati dopunskih izbora, kao i podaci o broju glasova koje je dobio svaki registrovani kandidat.


    

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()