Početak prolećne ofanzive: Ukrajinska vojska se grupiše na istočnoj obali Dnjepra

Prepad ukrajinske vojske preko reke takođe bi mogao da označi prve probne korake ka pokretanju dugo očekivane prolećne ofanzive

23.04.2023. 20:12
  • Podeli:
dnjepar - reuters-63c4ef8a1333d.webp Foto: Reuters

Ukrajinska vojska grupisala se na istočnoj obali reke Dnjepar u blizini grada Herson, saopštio je danas Američki institut za ratne studije (ISW), citirajući ruske vojne blogere.

Utvrđivanje te oblasti mogao bi da bude prvi korak u pokušaju da se udalje Rusi sa pozicije odakle su granatirali i pucali na Herson, navodi "Gardijan".

Prepad ukrajinske vojske preko reke takođe bi mogao da označi prve probne korake ka pokretanju dugo očekivane prolećne ofanzive.

Portparolka ukrajinske vojske za južni region odbila je da komentariše izveštaje da su ukrajinske trupe došle do obala reke.

Proruski gradonačelnik Donjecka Aleksej Kulemzin rekao je danas da su tri osobe povređene u ukrajinskom granatiranju Petrovskog naselja.

Ranije je saopšteno da je u granatiranju tog područja jedna osoba poginula i dvoje povređeno.

Kako se navodi u poruci na Telegram kanalu gradonačelnika, reč je o muškarcima rođenim 1984. i 1951. godine, kao i o ženi rođenoj 1957. godine, prenela je RIA Novosti.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()