Podoljak: Putin više nije jak lider, ponaša se kao ponižena, zbunjena, uspaničena osoba

'Čak ni afričke zemlje ga ne smatraju nekim na koga treba računati', smatra savetnik ukrajinskog predsednika

30.07.2023. 08:19
  • Podeli:
Vladimir Putin Tanjug Ap Gavriil Grigorov-6479f1872b36a.webp Foto: Tanjug/Ap/Gavriil Grigorov

Mihailo Podoljak, savetnik ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, ocenio je da je Samit Rusija-Afrika pokazao apsolutni gubitak subjektivnosti ruskog predsednika Vladimira Putina i da on više ne postoji kao jak lider.

"On nije osoba sa kojom možete da se dogovorite oko bilo čega. Čak ne ni sa stanovišta da je u drugoj vrednosnoj dimenziji, već zato što ne drži reč. Verujem da je samit Rusija-Afrika dodatno naglasio Putinov apsolutni gubitak subjektivnosti. Čak ni afričke zemlje ga ne smatraju nekim na koga treba računati", rekao je Podoljak, prenosi Ukrinform.

On je rekao da su mnogi afrički lideri bili odsutni sa samita, a oni koji su prisustvovali tom događaju, kao i oni koji zavise od Rusije u finansijskom i oružanom kontekstu, govore iz pozicije diktata, posebno u smislu inicijativa za crnomorsko žito.

"Pomislite samo, afričke zemlje Putina ne smatraju subjektom globalnog političkog procesa. I sa njim imaju iskreno agresivan razgovor. Tri dana Putin moli afričke lidere za nešto. Ovako se ponaša ponižena, zbunjena, uspaničena osoba. Uverili smo se da Putin ne postoji kao jak lider", rekao je Podoljak.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()