Poginulo više od 80 ljudi: Čamac prevozio 271 putnika do Kinšase kada je usledio horor

Došlo je do kvara na motoru, navodi Radio Okapi, pozivajući se na Rena Mejkera, komesara za vodu

12.06.2024. 18:41
  • Podeli:
kongo, 10 mart 2024 - profimedia-6669d01f3f337.webp Foto: Profimedia

Čamac, koji je prevozio više od 270 putnika, prevrnuo se na reci u blizini glavnog grada Konga, Kinšase, a u incidentu je poginulo više od 80 ljudi, izjavio je danas predsednik Feliks Čisekedi

U saopštenju predsednika je navedeno da se čamac lokalne proizvodnje prevrnuo kasno u ponedeljak u provinciji Mai-Ndombe, na reci Kva.

Čamac je prevozio 271 putnika u Kinšasu kada je došlo do kvara na motoru, navodi Radio Okapi, pozivajući se na Rena Mejkera, komesara za vodu u okrugu Muši gde se nesreća dogodila.

Osamdeset šest putnika je nestalo dok je 185 uspelo da ispliva na obalu, oko 70 kilometara u blizini najbližeg grada Mušija, rekao je Mejker.

Dodao je da je čamac udario u ivicu obale reke i razbio se, piše AP.

Zvaničnici Konga često su upozoravali na preopterećenje čamaca i obećavali da će kazniti one koji krše mere bezbednosti za vodeni transport, ali u udaljenim oblastima odakle dolazi većina putnika, mnogi nisu u mogućnosti da priušte standardni javni prevoz.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()