Pogođeni Tramp se oglasio posle pucnjave na mitingu: Osetio sam kako metak prodire kroz kožu

Neverovatno je da se takav čin može desiti u našoj zemlji, naveo je Tramp

14.07.2024. 03:38
  • Podeli:
donald tramp, pokušaj ubistva donalda trampa - 13 jul 2024 - foto Reuters (15)-66932aea6eb3a.webp Foto: Reuters

Bivši predsednik SAD Donald Tramp potvrdio je da je na republikanskom skupu u Pensilvaniji pogođen iz vatrenog oružja i rekao da ga je metak pogodio u gornji deo desnog uha. On je na svojoj društvenoj mreži Truth Social naveo da je "odmah znao da nešto nije u redu kada je čuo zvuk fijukanja, pucnje i odmah osetio metak kako prodire kroz kožu. Bilo je mnogo krvarenja, pa sam tada shvatio šta se dešava. Bože blagoslovi Ameriku."

Tramp se zahvalio američkoj tajnoj službi i podršci predstavnika zakona na njihovom "brzom odgovoru“ i izrazio saučešće "porodici osobe koja je ubijena na mitingu, kao i porodici druge osobe koja je teško povređena.”

"Neverovatno je da se takav čin može desiti u našoj zemlji. Za sada se ništa ne zna o napadaču, koji je sada mrtav“, napisao je Tramp.

Bivši američki predsednik Donald Tramp izveden je sa bine na predizbornom mitingu u gradu Batler u saveznoj državi Pensilvaniji, nakon što je pao na zemlju kada su se začuli zvuci nalik na pucnje i krici.

Agenti Tajne službe pomogli su Trampu da ustane i hitno ga izveli sa bine. Pošto je ustao, na Trampovom licu mogla se videti krv.

Osoba za koju se sumnja da je pucala na republikanskog kandidata na predsedničkim izborima u SAD Donalda Trampa na mitingu u Pensilvaniji je ubijena, a u incidentu je poginula i  jedna osoba iz publike, rekao je danas za AP okružni tužilac Okruga Batler.

Kako je naveo, osim dvoje smrtno stradalih, jedna osoba je u kritičnom stanju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()