Polovina energetskog sistema Ukrajine ne funkcioniše

Deset miliona građana Ukrajine nema električnu energiju zbog oštećenja električne mreže nakon ruskih raketnih udara, saopštio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

18.11.2022. 18:21
  • Podeli:
kijev_eksplozije - twtter-1667202231592.webp Foto: Twitter

Skoro polovina energetskog sistema Ukrajine ne funkcioniše usled raketnih napada iz Rusije, rekao je danas premijer Denis Šmihal.

"Rusija je 15. novembra ispalila oko 100 raketa na ukrajinske gradove. Skoro polovina naše energetske infrastrukture je izbačena iz rada. U ovim okolnostima svakako nam je potrebna dodatna podrška od naših evropskih partnera", rekao je Šimal na konferenciji za novinare u Kijevu.

Ukrajini je potrebna dodatna oprema i finansijska pomoć za kupovinu gasa i pružanje druge pomoći oštećenom energetskom sektoru, dodao je Šmihal.

Ukrajinski ministar energetike German Galušenko rekao je da je energetski sistem prije tri dana bio izložen najvećem raketnom napadu od početka ruske vojne operacije krajem februara.

Podsetimo, Zelenski je u sinoćnjem obraćanju saopštio da deset miliona građana Ukrajine nema električnu energiju zbog oštećenja električne mreže nakon ruskih raketnih udara.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()