Pomoći će poljoprivrednicima: Francuski premijer obećao novi zakon

Želi da ublaži gnev francuskih farmera

21.02.2024. 10:57
  • Podeli:
protesti francuskih poljoprivrednika, francuska, poljoprivrednici - AP Photo Michel Euler Tanjug-65bbc14762868.webp Foto: AP Photo/Michel Euler/Tanjug

Vlada Francuske će do leta pripremiti novi zakon koji treba da pomogne poljoprivrednicima i ojača njihovu poziciju u pregovorima sa trgovcima na malo i kompanijama koje prodaju robu široke potrošnje, izjavio je danas premijer Francuske Gabrijel Atal.

Premijer je najavio ažuriranje takozvanog zakona Egalim da bi tako ublažio gnev francuskih farmera koji se žale na klimatsku politiku Evropske unije i jeftin uvoz poljoprivrednih proizvoda iz Ukrajine, prenosi Rojters.

Poljoprivrednici protestuju u mnogim evropskim zemljama kao što su Nemačka, Belgija, Grčka ili Češka.

U Francuskoj su farmeri nakon višenedeljnih protesta i blokada autoputeva uglavnom obustavili svoje proteste nakon što je Gabrijel Atal 1. februara obećao nove mere za pomoć poljiprivrednicima.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()