Ponovo se tresao Japan: Daleki istok pogodila erupcija vulkana na planini Ontake

Agencija je navela da trenutno nema izveštaja o povređenima

13.01.2024. 19:53
  • Podeli:
erupcija vulkana ontake, planina ontake - 28 sept 2014 - profimedia-65a2cd0642e5d.webp Foto: Profimedia

Posle razornih zemljotresa koji su pogodili Japan prvog dana 2024. godine, danas je zabeležena i erupcija vulkana na planini Ontake na ostrvu Suvanose u prefekturi Kagošima, na jugozapadu zemlje, saopštila je Japanska meteorološka agencija.

Agencija je navela da trenutno nema izveštaja o povređenima.

Posle erupcije, meteorološka agencija je podigla nivo upozorenja o vulkanskoj aktivnosti za jedan stepen na tri, što znači da ljudi ne bi trebalo da se približavaju krateru, preneo je Kjodo. 

Agencija je upozorila na mogućnost izbacivanja velikog kamenja u vazduh u krugu od oko dva kilometra od kratera vulkana.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()