Portparol Mete optužen za terorizam: Sud u Moskvi izdao nalog za hapšenje Stouna

Glavne društvene platforme kompanije Meta - Fejsbuk i Instagram, zabranjene su u Rusiji prošle godine ubrzo posle izbijanja sukoba u Ukrajini

27.11.2023. 16:22
  • Podeli:
meta fejsbuk reuters-63f25b1122818.webp Foto: Reuters

Sud u Moskvi izdao je danas nalog za hapšenje u odsustvu portparola Mete Endija Stouna zbog optužbi za promovisanje terorizma.

"Sud je prihvatio zahtev istražnog sudije za izricanje preventivne mere u vidu pritvora u odsustvu protiv E. M. Stouna“, navodi se u saopštenju, prenosi RIA Novosti. 

Prethodno je Ministarstvo unutrašnjih poslova izdalo poternicu za Stounom.

Glavne društvene platforme kompanije Meta - Fejsbuk i Instagram, zabranjene su u Rusiji ubrzo posle izbijanja sukoba u Ukrajini u februaru prošle godine.

U martu 2022. godine ruski Istražni komitet je otvorio krivičnu istragu protiv "nezakonitih radnji zaposlenih u kompaniji Meta".

U istrazi se spominje i Stoun jer je, kako se navodi, prekršio "zabranu pozivanja na nasilje protiv ruske vojske na svojim platformama" i time podsticao ekstremističke, anti-ruske aktivnosti.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()