Poslanik Bundestaga ismejao kancelara Nemačke: Šolc pada na rusku propagandu

Šolc pogoršava situaciju u Ukrajini i time slabi evropsku i nemačku bezbednost, tvrdi Kizeveter

09.09.2024. 17:11
  • Podeli:
2022-06-07t121209z-1770910852-rc2zmu9fsadl-rtrmadp-3-ukraine-crisis-baltics-scholz-olaf-solc-reuters.jpg Foto: Reuters

Poslanik opozicione Hrišćansko-demokratske unije (CDU) u Bundestagu Roderih Kizeveter kritikovao je danas Olafa Šolca (SPD) zbog njegovih komentara o snažnijem zalaganju za okončanje rata u Ukrajini pregovorima i ocenio da nemački kancelar "pada na rusku propagandu". 

"Izgleda da se kancelar drži starih nemačkih zabluda o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu", rekao je Kizeveter za Bild i ocenio da je Šolcov stav "farsa".

Takođe je ismejao izjavu nemačkog kancelara da je ruska invazija na Ukrajinu u februaru 2022. predstavljala prekretnicu za nemačku bezbednosnu politiku.

"Šolc pogoršava situaciju u Ukrajini i time slabi evropsku i nemačku bezbednost, nastojeći da se predstavi kao mirovni kancelar", rekao je Kizeveter.

Šolc je u nedelju izjavio da veruje da je "vreme da se razgovara o tome kako da izađemo iz ovog rata i postignemo mir brže nego što se trenutno čini".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()