Posle Kineza stigli i vanzemaljci: Bela kuća saopštila kog su porekla oboreni objekti

Bela kuća otkrila o kakvom je objektu reč

13.02.2023. 21:06
  • Podeli:
AMERIČKI LOVACprofimedia-0755718749-63ea9827a2c22.webp Foto: Profimedia

Amerika obara objekte sa "svog" neba ali da li su u pitanju možda i vanzemljaci, pitanje je koje je zaintrigiralo svetsku javnost. Sada je stigao i demant iz Bele kuće.

Susreti treće vrste?

Nema nikakvih dokaza o vanzemaljcima ili vanzemaljskim aktivnostima, rekla je portparolka Bele kuće Karin Žan Pjer govoreći na brifingu za novinare o obaranju objekata nad SAD.

Ona je uz smešak rekla kako voli film ET, ali da želi da uveri američku javnost da "nema indikacija da su se objekti s drugih planeta pojavili na Zemlji".

"Mornarica je u procesu izvlačenja kineskog balona za nadzor koji je oboren kod obale Južne Karoline", rekao je savetnik američkog predsednika Džon Kirbi na brifingu u Beloj kući.

On je naveo da bi ta operacija mogla da potraje s obzirom na stanje mora i vremenske uslove.

"Moramo da zaštitimo bezbednost ronilaca" rekao je Kirbi, a prenosi Gardijan.

Kirbi: Nemamo balone nad Kinom

Kirbi je potvrdio da su SAD i Kanada počele s mnogo više pažnje da prate vazdušni prostor nad svojim državama nakon pojave kineskog balona nad američkim teritorijom.

"Takve objekte je teško detektovati, vrlo su mali i ostavljaju vrlo mali radarski odraz. Čak je i kineski balon nije bilo lako detektovati, a on je bio dosta veći", rekao je Kirbi.

Kako je dodao, oni još nisu uspeli da identifikuju tri objekta koja su zapažena u SAD.

Naveo je  da "ne može da otkriva puno detalja", ali je istakao da su SAD utvrdile da Kina ima program balona koji lete na velikim visinama koji je povezan s kineskom vojskom.

"Bilo ih je ranije, ali nije ih otkrila administracija Donalda Trampa", dodao je.

Novinar je potom pitao ima li SAD špijunske avione nad Kinom, što je Kirbi negirao.

"Nemamo špijunskih balona nad Kinom. Nisam svestan da imamo nešto u njihovom prostoru", rekao je . 

Podsetimo, borbeni avion F-16 oborio je neidentifikovani objekat iznad jezera Hjuron u američkoj državi Mičigen, na granici sa Kanadom, saopštio je Pentagon.

Objekat je, kako se navodi, leteo u blizini američkih vojnih lokacija i predstavljao ne samo pretnju za civilno vazduhoplovstvo, već se sumnja i da je bio potencijalno sredstvo za nadzor.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()