Posle napada na most ruski turisti beže sa Krima, kolona duža od pet kilometara

Služba bezbednosti Ukrajine je obećala je da će 'nakon pobede' otkriti sve detalje eksplozije na Krimskom mostu

17.07.2023. 19:06
  • Podeli:
Krimski most_Foto Reuters-64b575f812ad8.webp Foto: Reuters

Ruski turisti u dugačkim kolonama napuštaju Krim, nakon što je izvršen napad na Krimski most u kojem su stradale dve osobe, a jedna devojčica je povređena.

Prema pisanju ruskih medija, formirala se kolona duža od pet kilometara, a turisti su koristili most Čonhar na kojem je u junu na kratko bio obustavljen saobraćaj usled raketnog napada, prenosi Rojters.

Krimski turoperator Laspi je saopštio da imaju otkazivanja za kraj jula i avgusta.

"Molimo turiste da ne donose odluke na osnovu emocija. Očekujemo da se situacija normalizuje", navodi se u saopštenju.

Moskva, koja je anektirala Krim 2014. godine, uložila je velike napore u poboljšanje infrastrukture poluostrva u nastojanju da razvije turizam, podseća britanska agencija.

U 2021. godini, više od devet miliona ruskih turista je posetilo Krim, međutim ukrajinske vlasti poručuju da oni nemaju šta tamo da traže, posebno dok traje bombardovanje njihove zemlje.

Ruski Nacionalni antiteroristički komitet jutros je saopštio da su dva ukrajinska pomorska drona izvela teroristički napad na Krimski most, preneo je TASS. Iz Komiteta su dodali da su započeli istragu.

Služba bezbednosti Ukrajine (SBU) obećala je da će "nakon pobede" otkriti sve detalje organizacije "bavovne" na Krimskom mostu. Bavovna je ukrajinski izraz za eksploziju vojne strukture na ruskoj teritoriji.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()