Posle tri godine, red je da se vrati: Tramp na sastanku sa republikancima u Kapitolu prvi put posle nereda

Pristalice Trampa su 6. januara 2021. upale u zgradu Kongresa na Kapitolu, želeći da spreče proglašenje izborne pobede Džozefa Bajdena

14.06.2024. 09:10
  • Podeli:
2024-06-13T182609Z_1115297021_RC2IA8AUVSGU_RTRMADP_3_USA-ELECTION-TRUMP-CONGRESS donald tramp reuters-666bec99ad451.webp Foto: Reuters

Bivši predsednik SAD Donald Tramp sastao se u Kapitol Hilu sa republikanskim zvaničnicima, što je njegov prvi dolazak u Kapitol od nereda koje su izazvale njegove pristalice 6. januara 2021. godine upadom u Kongres.

Tramp, republikanski kandidat na predsedničkim izborima u novembru, preneo je poruku jedinstva, obećavajući da će ''ispraviti” sve postojeće razlike unutar stranke, prenosi BBC.

Tramp je u četvrtak ujutro stigao u poslovnu zgradu republikanaca u blizini zgrade američkog Kapitola, prolazeći pored male grupe demonstranata koji su držali natpise sa parolama "Neuspeli državni udar" i "Demokratija zauvek, Tramp nikad".

Na kratkoj konferenciji za novinare, Tramp je rekao da postoji "veliko jedinstvo" u republikanskoj stranci i obećao da će stati uz kolege republikance, čak i one sa kojima se ne slaže.

Foto: Reuters

Posle sastanka Trampa i republikanaca u Predstavničkom domu, predsednik Predstavničkog doma Majk Džonson rekao je da je bivši predsednik ''doneo izuzetnu količinu energije i entuzijazma“.

''Verujemo da ćemo ponovo osvojiti Belu kuću i Senat i povećati većinu u Predstavničkom domu'', rekao je Džonson.

Posetu Trampa pozdravili su i drugi republikanci, uključujući lidera manjine u Senatu Miča Mekonela, koji je u prošlosti kritikovao bivšeg predsednika.

Bivša predsednica Predstavničkog doma, Nensi Pelosi, ocenila je da je Tramp "podstrekač pobune koji se vraća se na mesto zločina".

Pristalice Trampa su 6. januara 2021. upale u zgradu Kongresa na Kapitolu, želeći da spreče proglašenje izborne pobede Džozefa Bajdena, nakon što je Tramp, koji je bio protivkandidat Bajdenu, tvrdio da su izbori pokradeni.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()