Poslednji pozdrav u Milanu: Berluskonija aplauzom ispratile hiljade ljudi

'Berluskoni bio biznismen koji je doživeo i uspehe i neuspehe, političar koji je gubio i pobeđivao, ali i ličnost koja je imala obožavaoce i klevetnike, one koji su mu aplaudirali, ali i one koji su ga mrzeli'

Autor: Web UNA TV
14.06.2023. 18:51
  • Podeli:

Marta Fašina, 33-godišnja partnerka bivšeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija koji je za vikend preminuo u 87. godini, bila u prvom redu u Milanskoj katedrali tokom državne sahrane bivšeg italijanskog premijera.

Ona i Berluskoni se nikada nisu venčali, ali su prošle godine na simboličnoj ceremoniji razmenili prstenje i on ju je javno nazvao svojom ženom. Na sahranu je došla držeći se za ruke sa Berluskonijevom najstarijom ćerkom Marinom, prenosi Ansa.

Sahrani je prisustvovalo više od 2.000 ljudi. Nakon vojnih počasti na trgu ispred Milanske katedrale, kovčeg sa telom Berluskonija unet je u katedralu u pratnji šest karabinjera, piše italijanska La Stampa.

Ulazak kovčega je pozdravljen aplauzom više hiljada ljudi koji se nalaze ispred, ali i u katedrali.

Doživeo i uspehe i neuspehe, i gubio i pobeđivao

Milanski nadbiskup Mario Delpini je ukazao da je Berluskoni bio biznismen koji je doživeo i uspehe i neuspehe, političar koji je gubio i pobeđivao, ali i ličnost koja je imala obožavaoce i klevetnike, "one koji su mu aplaudirali, ali i one koji su ga mrzeli", prenosi AP.

"Ali u ovom trenutku oproštaja i molitve, šta možemo reći o Silviju Berluskoniju? On je bio čovek željan života, ljubavi i radosti. On je čovek koji se sada sreće sa Bogom", rekao je Delpini.

Pored Berluskonijevih porodice i prijatelja, sahrani su prisustvovali italijanska premijerka Đorđa Meloni, predsednik Italije Serđo Matarela, lider Lige Mateo Salvini, šef italijanske diplomatije Antonio Tajani, ali i bivši premijeri Mateo Renci, Paolo Đentiloni i Mario Dragi.

Fašina posle Berluskonija

Fašina je ujedno i poslanica partije Forca Italija i pretpostavlja se da će imati određenu ulogu u donošenju odluka o političkom nasleđu Silvija Berluskonija, prenosi Rojters.

Nakon smrti biznismena, pojedini investitori se nadaju da bi mogli da pronađu partnera emiteru MFE ili da ga prodaju većem rivalu.

Na sahrani se pojavio i veliki broj političara, biznismena, fudbalera, predsednika fudbalskih klubova, navijača Milana, kluba čiji je Berluskoni bio vlasnik oko tri decenije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()