Potonuće jahte milijardera: Utvrđen uzrok smrti Majka Linča

Dalji forenzički testovi biće izvršeni na telima svih žrtava, a rezultati se očekuju narednih sedmica

07.09.2024. 21:09
  • Podeli:
jahta, majk linč, potonula jahta jedrilica kraj palerma, palermo - 21 avg 2024 - Reuters (2)-66c612f7d4f7d.webp Foto: Reuters

Britanski milijarder Majk Linč preminuo je od gušenja zbog nedostatka kiseonika nakon što je njegova jahta potonula 19. avgusta u blizini Palerma na Siciliji u olujnom nevremenu, rekao je danas izvor za Rojters, pozivajući se na rezultate obdukcije.

Izvor je naveo da prvi rezultati obdukcije tela Linčove ćerke Hane isključuju da je njena smrt nastupila zbog neke nanete rane ili povrede, ali da se ne može sa sigurnošću reći da li je ona preminula zbog nedostatka kiseonika ili zbog utapanja.

"Prvi rezultati obdukcije kuvara na jahti Rekalda Tomasa ukazuju da je on preminuo zbog utapanja", navodi izvor.

Prema njegovim rečima, dalji forenzički testovi biće izvršeni na telima svih žrtava, a rezultati se očekuju narednih sedmica.

Italijanski pravosudni izvori su prethodno saopštili 5. septembra da početni rezultati obdukcije četiri žrtve na jahti britanskog milijardera Majka Linča ukazuju da su one preminule zbog gušenja usled nedostatka kiseonika.

Izvori su naveli da prvi rezultati autopsije četiri žrtve - predsednika Morgan Stanley International-a Džonatana Blumera, njegove supruge Džudit, advokata Krisa Morvila i njegove supruge Nede - ukazuju da su preminuli od gušenja usled nedostatka kiseonika.

Linč (59) i njegova ćerka Hana (18) poginuli zajedno sa još petoro ljudi nakon što je njegova luksuzna jahta prošlog meseca potonula kod obala Sicilije.

Petnaest drugih je preživelo, uključujući Linčovu udovicu, Anđelu Bakares, koja bi sada mogla da bude odgovorna za isplatu odštete.

Italijansko tužilaštvo stavilo je pod istragu za ubistvo iz nehata članove posade Bajesijana, superjahte britanskog milijardera Majka Linča - inženjera Tima Parkera Itona koji je bio zadužen za strojarnicu jahte, mornara Metjua Grifita, koji je bio na straži u noći incidenta, kao i kapetana broda, Novozelanđanina Džejmsa Katfilda.

Taj brodolom je zbunio stručnjake za pomorsku navigaciju, koji su rekli da bi plovilo poput Bajesijana trebalo da izdrži oluju, a da ne bi trebalo da potone u roku od jednog minuta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()