Potpredsednica SAD Haris zahvalila Juliji Navaljnoj nakon razmene zatvorenika

Zahvalila joj na hrabrosti što nastavlja rad svog supruga

02.08.2024. 08:19
  • Podeli:
razmena zatvorenika rusija sad reuters-66ac7a3730e28.webp Foto: Reuters

Potpredsednica SAD Kamala Haris nazvala je udovicu ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog, Juliju, nakon masovne razmene zatvorenika između Rusija, SAD i još nekih zemalja, među kojima su i članovi njegovog tima, i zahvalila joj na hrabrosti što nastavlja rad svog supruga.

"Potvrdila sam svoju posvećenost u podršci onima koji se bore za slobodu u Rusiji i širom sveta", napisala je Haris na platformi X.

Ona je dodala da su se neki od razmenjenih zatvorenika zajedno sa Navaljnim borili protiv korupcije i za izgradnju slobodne, demokratske Rusije, preneo je NBC Njuz.

Julija Navaljna i tim njenog pokojnog supruga pohvalili su nešto ranije razmenu zatvorenika sa Rusijom.

"Ovo je velika sreća! Svaki oslobođeni politički zatvorenik je ogromna pobeda i radost. Niko ne treba da bude Putinov talac, da bude mučen ili da umre u Putinovom zatvoru", napisala je Navaljna na platformi X.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()