Potraga za poverljivim dokumentima: FBI pretresao Bajdenovu kuću u Delaveru

Posle Trampovih kuća, pretresaju se kuće i sadašnjeg američkog predsednika

01.02.2023. 17:03
  • Podeli:
biden (3)-63bfbc8527923.webp Foto: Reuters

FBI je danas sproveo planirani pretres kuće predsednika Džozefa Bajdena u Rehobot Biču u Delaveru, u okviru istrage o potencijalnom pogrešnom rukovanju poverljivim dokumentima, saopštio je predsednikov advokat.

Kako navodi AP, istraga je otvorena nakon što su Bajdenovi advokati otkrili poverljiva dokumenta prošlog novembra u kancelarijama Pen Bajden centra, istraživačkom centru povezanom sa školom Ajvi Lig.

Dokumente su u njegovoj kući u Vilmingtonu pronašli i njegovi lični advokati, koji su pokrenuli pretres nakon što su otkrivena dokumenta Pen Bajden centra.

''Prema standardnim procedurama ministarstva pravde, a u interesu operativne bezbednosti i integriteta, posao pretresa trebalo je obaviti bez prethodnog obaveštenja javnosti i mi smo na takvu saradnju pristali'', navodi se u saopštenju Bajdenovog advokata Boba Bauera.

''Današnji pretres je dalji korak u detaljnom i blagovremenom procesu Ministarstva pravde koji ćemo nastaviti da u potpunosti podržavamo i olakšavamo. Imaćemo dodatne informacije na kraju današnjeg pretresa'', stoji u saopštenju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()