Poznat datum glasanja o novom mandatu Ursule fon der Lajen

Mediji su krajem juna preneli da su lideri EU saglasni da se Fon der Lajenova izabere za novi mandat na čelu Evropske komisije.

12.07.2024. 14:33
  • Podeli:
fon der lajen-65d352830070b.webp Foto: AP Photo/Markus Schreiber

Evropski poslanici glasaće o drugom mandatu predsednika Evropske komisije Ursule fon der Lajen u četvrtak, 18. jula, saopštio je portparol Evropskog parlamenta Žaume Duč Gijo.

"Evropski parlament će u četvrtak u 12.00 časova tajno glasati o kandidaturi Ursule fon der Lajen i biće potrebna većina od 361 glasa. Ukoliko kandidat ne dobije potrebnu većinu, predsednik Parlamenta Roberta Metsola pozvaće Evropski savet da u roku od mesec dana predloži novog kandidata", rekao je Giju na brifingu pred prvu plenarnu sednicu novog Evropskog parlamenta, koja će biti održana u utorak, 16. jula.

Giju je istakao da je kandidatura Fon der Lajenove predstavljena "uzimajući u obzir rezultate evropskih izbora" i da će se od nje, pre glasanja, očekivati da poslanicima iznese svoje političke smernice.

Mediji su krajem juna preneli da su lideri EU saglasni da se Fon der Lajenova izabere za novi mandat na čelu Evropske komisije.

Izbori za Evropski parlament održani su od 6. do 9. juna.


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()