Pre pucnjave uzviknuo "Robo, dođi ovamo": Najnoviji detalji atentata na premijera Slovačke

Poznato i stanje povređenog premijera

15.05.2024. 15:53
  • Podeli:
slovačka atentat (2)-6644be1e791c5.webp Foto: REUTERS

Na slovačkog premijera Roberta Fica danas je izvršen atentat, a on je pogođen hicima u stomak i grudi, javlja slovački list Pravda.

Kako prenosi pojedini slovački mediji, stanje povređenog premijera je teško, ali je van životne opasnosti i uskoro će biti operisan.

Navodno je pogođen sa dva do tri metka, pošto je napadač na njega ispalio pet hitaca. 

Kako se navodi u izveštaju, prema rečima očevidaca, Fico je prišao građanima, nakon sednice vlade u gradu Handlova, na oko 150 kilometara od Bratislave, a napadač mu je, navodno, pre nego što je otvorio vatru rekao: "Robo, dođi ovamo".

Nakon što su ga telohranitelji brzo odveli sa mesta atentata, Fica su uneli u helikopter i prevezli ga u bolnicu.

Policija je odmah savladala napadača. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()