Predsednik Emirata imenovao najstarijeg sina za prestolonaslednika Abu Dabija

Šeik Muhamed bin Zajed el Nahjan je postao predsednik i vladar Abu Dabija prošle godine

30.03.2023. 12:06
  • Podeli:
Tan2023-03-2921061437_9 šeik Haled Ryan CarterCrown Prince Court - Abu Dhabi, WAM via AP-64255f14b6bdb.webp Foto: Tanjug/Ryan Carter/Crown Prince Court - Abu Dhabi, WAM via AP

Predsednik Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) šeik Muhamed bin Zajed el Nahjan imenovao je svog najstarijeg sina šeika Haleda za prestolonaslednika Abu Dabija i svoju braću na najviše položaje u zemlji, javili su državni mediji.

Šeik Muhamed bin Zajed el Nahjan, koji je postao predsednik i vladar Abu Dabija prošle godine, imenovao je svog brata šeika Mansura za potpredsednika UAE.

On je imenovao svoju drugu braću, šeika Tahnuna bin Zajed el Nahjana, savetnika za nacionalnu bezbednost UAE koji kontroliše veliko poslovno carstvo i Hazu bin Zajeda el Nahjana za zamenike vladara Abu Dabija.

Rojters navodi da se ova zemlja sa manje od 10 miliona stanovnika ponosi svojom političkom i ekonomskom stabilnošću, ima jedan od najviših prihoda po glavi stanovnika na svetu i dom je milionima radnika iz inostranstva koji čine većinu radne snage.

Emirati su 2020. normalizovali odnose sa Izraelom u prvom od takozvanih Abrahamovih sporazuma, a zatim sa Bahreinom, Marokom i Sudanom.

Posebnim dekretom, šeik Mohamed je imenovao šeika Haleda za šefa izvršnog veća Abu Dabija.

Ranije ovog meseca, šeik Tahnun je imenovan za predsednika Uprave za investicije Abu Dabija, dok je šeik Mansur imenovan za predsednika Mubadale, drugog najvećeg državnog fonda Abu Dabija.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()