Predsednik Irana rekao ono čega se svi boje: Otpor se ne završava ubistvom Jahje Sinvara

Pezeškijan je takođe izrazio saučešće palestinskom narodu u Gazi, kao i ''svima onima u svetu koji traže slobodu''

18.10.2024. 20:29
  • Podeli:
masud pezeškijan, 24 sept 2024 - foto Reuters-66fc50bdb3061.webp Foto: Reuters

Iranski predsednik Masud Pezeškijan danas je osudio ubistvo lidera Hamasa Jahje Sinvara od strane Izraela i naglasio da će se islamski otpor, uprkos tome, nastaviti.

''Mučeništvo neće poremetiti otpor islamskih (vernika) protiv sile i okupacije'', poručio je on.

Pezeškijan je takođe izrazio saučešće palestinskom narodu u Gazi, kao i ''svima onima u svetu koji traže slobodu'', prenosi IRNA. 

Zamenik lidera Hamasa u Gazi i glavni pregovarač te palestinske grupe, Halil al Haja, potvrdio je danas da je Jahja Sinvar, koji se smatra idejnim tvorcem napada Hamasa na Izrael 2023. godine, ubijen u borbi.

On je rekao i da se izraelski taoci u Gazi neće vratiti kući sve dok se "agresija" na palestinsku enklavu pod opsadom ne zaustavi i dok se izraelske snage ne povuku, prenosi Rojters. 

Ranije danas, član političkog biroa pokreta Hamas Basem Naim izjavio je da "smrt lidera ne znači kraj tog pokreta" i da ta organizacija ne može da se uništi ubistvom vođa.

Lider militantne grupe Hamas Jahja Sinvar ubijen je u sredu izraelskoj operaciji u južnom Pojasu Gaze.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()