Predsednik Izraela nagovestio novo primirje u Gazi u zamenu za vraćanje talaca

Istaknuto je da je "odgovornost u potpunosti na lideru Hamasa Jahje Sinvaru i ostatku rukovodstva"

19.12.2023. 16:30
  • Podeli:
isak hercog, 30 nov 2023 - profimedia-6581b6c4ef34a.webp Foto: Profimedia

Izraelski predsednik Isak Hercog nagovestio je danas spremnost svoje zemlje da uđe u još jedno primirje u Pojasu Gaze, uz posredovanje stranih zemalja.

Hercog  je kao glavne razloge za prekid vatre naveo vraćanje talaca koje drži Hamas i potrebu da više pomoći stigne do blokiranog Pojasa Gaze, preneo je Rojters.

"Izrael je spreman za još jednu pauzu u sukobu, kao i za dodatno dopremanje humanitarne pomoći, kako bi bilo omogućeno oslobađanje talaca", rekao je Hercog.

On je istakao da je "odgovornost u potpunosti na lideru Hamasa Jahje Sinvaru i ostatku rukovodstva".

Ministarstvo zdravlja u Gazi saopštilo je danas da je najmanje 19.667 Palestinaca ubijeno, a 52.586 ranjeno, u ratu između Izraela i palestinske militantne grupe Hamas u Pojasu Gaze od 7. oktobra.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()