Preduhitrili čak i Ukrajinu: Prva zemlja koja "Vagner" stavlja na listu terorističkih organizacija

Nacrt propisa koji će biti predstavljen u britanskom parlamentu

06.09.2023. 10:50
  • Podeli:
vagner grupa Prigozhin Press Service via AP via Tanjug-649adc03a4619.webp Foto: Prigozhin Press Service via AP/Tanjug

Prva zemlja koja će grupu Vagner staviti na listu terorističkih organizacija biće Velika Britanija, preneo je BBC reči ministarske unutrašnjih polsova Suela Brajverman.

"Vagner je nasilnička i destruktivna organizacija koja deluje kao vojni instrument Putinove Rusije u inostranstvu", rekla je Brejverman.

Brajverman je rekla da rad "Vagnera" u Ukrajini i Africi predstavlja „pretnju globalnoj bezbednosti“.

Kako navodi BBC, nacrt propisa koji će biti predstavljen u parlamentu omogućiće da se imovina ove organizacije kategoriše kao teroristička imovina i zapleni.

BBC dodaje da je grupa Vagner igrala ključnu ulogu u napadu na Ukrajini, ali i da je njeno vojno prisustvo zabeleženo i u Sirji kao i u Libiji i Maliju.

Vagnerovci se sumnjiče za niz zločina, uključujući ubijanje i mučenje ukrajinskih državljana, navodi BBC.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()