Premijerka Litvanije: Šaljemo Ukrajini PVO sisteme i 5.000 dronova do zime

Šimonite je bila na zajedničkoj konferenciji za novinare u Kijevu sa predsednicima Ukrajine i Poljske

25.08.2024. 08:46
  • Podeli:
Tan2024-08-2416342571_4 ingrid šimonite volodimir zelenski Ukrainian Presidential Press Office via AP-66cad31852271.webp Foto: Tanjug/Ukrainian Presidential Press Office via AP

Premijerka Litvanije Ingrid Šimonite najavila je novi paket vojne pomoći sa sistemima PVO i drugom opremom, koji bi u Ukrajinu trebalo da stigne do početka septembra, a Vilnjus će Kijevu obezbediti i 5.000 dronova do zime.

Šimonite je bila na zajedničkoj konferenciji za novinare u Kijevu sa predsednicima Ukrajine i Poljske, Volodimirom Zelenskim i Andžejem Dudom, prenosi "Evropska pravda".

"Na današnjem sastanku obavestila sam predsednika Zelenskog da će najnoviji paket vojne pomoći iz Litvanije stići u Ukrajinu do početka septembra. Uključiće protivvazdušne odbrambene sisteme kratkog dometa, rakete, protiv-dronove i drugu opremu, oružje i municiju", rekla je ona.

Pored toga, napomenula je, Litvanija je izdvojila 35 miliona evra za kupovinu radara i opreme za deminiranje za Ukrajinu.

"Do kraja jeseni, nadamo se da ćemo moći da predamo više od 5.000 dronova litvanske proizvodnje", poručila je ona.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()