Preminuo američki vojnik koji se zapalio u Vašingtonu: Podržao Palestinu i to platio životom

Ispred izraelske ambasade u američkoj prestonici redovno se održavaju protesti od početka rata u Pojasu Gaze

26.02.2024. 15:20
  • Podeli:
američki vojnik se zapalio ispred ambasade izraela u vašingtonu, vašington, ambasada izraela u SAD - 25 feb 2024 - profimedia-65dc9c6abfbfd.webp Foto: Profimedia

Pripadnik američkog vazduhoplovstva koji se zapalio ispred izraelske ambasade u Vašingtonu preminuo je, saopštio je danas američki zvaničnik. 

Avijatičar je hospitalizovan u nedelju sa povredama opasnim po život nakon što se zapalio ispred izraelske ambasade u znak protesta zbog rata Izraela i Hamasa, objavio je NBC njuz.

Međutim, pojedini mediji su i pre toga naveli da vojnik nije protestovao zbog rata dve strane, već je u strimu uživo izraelski napad u Gazi nazvao "genocidom", polio se tečnošću i zapalio, uzvikujući "Sloboda Palestini", a potom se srušio na zemlju.

Izraelska ambasada je saopštila da niko od zaposlenih nije povređen.

Službenici američke tajne službe ugasili su požar ispred ambasade, u severozapadnom Vašingtonu, rekao je portparol gradske vatrogasne službe Vito Mađolo.

Ispred izraelske ambasade u Vašingtonu redovno se održavaju protesti od početka rata u Pojasu Gaze.

U decembru se demonstrant zapalio ispred izraelskog konzulata u Atlanti u američkoj državi Džordžiji, što je, kako je policija tada saopštila, "verovatno bio ekstremni čin političkog protesta".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()