Previše je ubijenih, Britanci upozoravaju: Izrael da pravi jasnu razliku između civila i terorista

Barbara Vudvord istakla da i Izrael i palestinske vlasti treba da pokažu svojom politikom istinsku posvećenost rešenju o dve države

29.12.2023. 22:51
  • Podeli:
izraelski vojnici, vojska izraela, izraelska vojska, Gaza - 8 dec 2023 - AP Photo Moti Milrod, Haaretz, File Tanjug-6581a1f344f62.webp Foto: AP Photo/Moti Milrod, Haaretz, File/Tanjug

Ambasadorka Velike Britanije pri Ujedinjenim nacijama Barbara Vudvord izjavila je danas da Izrael mora da poštuje međunarodno humanitarno pravo i da jasno pravi razliku između terorista i civila.

"Previše je civila ubijeno", rekla je Vudvord na sednici Saveta bezbednosti UN o situaciji na Bliskom istoku, dodavši da Izrael mora da odmah obustavi nasilje naseljenika na Zapadnoj obali i pozove ih na odgovornost.

On je pozvala da Izrael da se pridržava svojih obaveta i da prekine sve aktivnosti naseljavanja na okupiranoj palestinskoj teritoriji, naglasivši da odobravanje izgradnje novih naselja služi samo za podizanje tenzija na Zapadnoj obali.

"I Izrael i palestinske vlasti treba da pokažu svojom politikom istinsku posvećenost rešenju o dve države", rekla je britanska zvaničnica.

Ona je upozorila da rat u Gazi ima potencijal da se prelije na ostatak regiona i dodala da bi sukob između Izraela i libanske militantne grupe Hezbolah bio katastrofalan po ceo Bliski istok.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()