Prigožin i mrtav seme razdora: Zelenski optužio Putina za smrt vođe Vagnera

Činjenica je da je ubio Prigožina, tvrdi Zelenski

09.09.2023. 08:05
  • Podeli:
prigožin putin (Alexei Druzhinin, putnik, Kremlin Pool Photo via AP  Tanjug-64ef0de4b51f6.webp Foto: Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, Tanjug

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je  rekao da ruski predsednik Vladimir Putin stoji iza smrti vođe privatne vojne kompanije Vagner Jevgenija Prigožina, koji je poginuo nakon što se jedan od njegovih privatnih aviona srušio u avgustu tokom domaćeg leta.

„Činjenica je da je ubio Prigožina, barem prema informacijama koje svi imamo, što takođe govori o njegovoj racionalnosti i o tome da je slab“, rekao je Zelenski na konferenciji u Kijevu na pitanje o Putinu, prenosi Politiko.

Zelenski nije pružio nikakav dokaz za svoju tvrdnju, navode mediji.

Prigožinov avion se srušio tačno dva meseca nakon što je šef Vagnera predvodio neuspelu pobunu protiv ruskog predsednika. 

Putin je osudio kratak pokušaj pobune, nazivajući ga "izdajom" pre nego što je postigao primirje sa Prigožinom.

U avionu sa šefom Vagnera bilo je još devet osoba, uključujući Prigožinovog najbližeg saradnika Dmitrija Utkina.

Putin, koji nije prisustvovao sahrani šefa Vagnera, izjavio je da su navodi o njegovoj umešanosti u pad aviona „ apsolutna laž“ i dodao da Kremlj neće pokrenuti međunarodnu istragu o padu aviona.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()