Prigožin sahranjen u krugu porodice i najbližih prijatelja

Iz Prigožinove pres službe rekli su da svi koji žele da se oproste od lidera "Vagnera" treba da odu na Porohovsko groblje

29.08.2023. 17:23
  • Podeli:
Tan2023-08-2708012631_9 jevgenij prigožin AP PhotoDmitri Lovetsky-64ee0d342a91a.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Dmitri Lovetsky

Lider privatne vojne "Vagner grupe" Jevgenij Prigožin, koji je poginuo u padu aviona prošle nedelje, sahranjen je danas na groblju u Sankt Peterburgu, u prisustvu porodice i najbližih prijatelja, prenose RIA Novosti pozivajući se na neimenovani izvor blizak Prigožinu. 

Prema želji porodice, sahrana je održana u njihovom prisustvu i prisustvu Prigožinovih najbližih prijatelja, naveo je izvor RIA Novosti. 

Iz Prigožinove pres službe rekli su da svi koji žele da se oproste od lidera "Vagnera" treba da odu na Porohovsko groblje u Sankt Peterburgu. 

Prigožin je poginuo 23. avgusta u padu privatnog aviona u Tverskoj oblasti, nedaleko od Moskve, dva meseca nakon što su on i njegovi plaćenici pokrenuli pobunu protiv ruskih vojnih komandanata u kojoj su preuzeli kontrolu nad južnim gradom Rostovom na Donu, i napredovali ka Moskvi pre nego što su se vratili u svoje baze.

U padu aviona, koji je leteo od Moskve ka Sankt Peterburgu, poginulo je svih 10 putnika i članova posade.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()