Primirje definitvno propalo: Islamski džihad ispalio rakete na izraelske gradove

Razmena vatre između Izraela i Hezbolaha, duž libanske granice, nastavlja se drugi dan zaredom

02.12.2023. 17:07
  • Podeli:
napad na izrael, aškelon, pojas gaze - 7 okt 2023 - foto AP Photo Tsafrir Abayov Tanjug-65699f0d29452.webp Foto: AP Photo/Tsafrir Abayov/Tanjug

Vojno krilo palestinske grupe Islamski džihad, Brigade Al-Kuds, saopštilo je da je danas ispalilo rakete na izraelske gradove Sderot i Ašdod.

"Ispalili smo rakete na Ašdod i regionalni savet Eškol", navodi se u saopštenju Brigada Al-Kuds, prenele su RIA Novosti.
Vojno krilo Islamskog džihada kasnije je saopštilo da je ispalilo rakete i na Sderot.

Portparol Ministarstva zdravlja u Gazi, koje vodi Hamas, Ašraf al-Kidra rekao je prethodno da je broj Palestinaca poginulih u izraelskim napadima na Pojas Gaze od petka nakon okončanja primirja povećan na 193, a da je više od 650 povređeno.

Razmena vatre između Izraela i Hezbolaha, duž libanske granice, nastavlja se drugi dan zaredom, pošto je završeno primirje u Pojasu Gaze, javlja Rojters.

Libanski Hezbolah, grupa koju podržava Iran, saopštio je da je jedan njihov borac poginuo, kao i da su dve od tri osobe ubijene u izraelskom granatiranju u petak bili članovi te organizacije.

Izraelske vaduhoplovne snage i artiljerija su pogodile mete Hezbolaha u Libanu nakon što su rakete ispaljene na nekoliko njihovih predstraža u blizini granice, saopštila je izraelska vojska.

Hezbolah je potvrdio u saopštenju da je ispaljeno najmanje pet raketa u pravcu izraelskih pozicija.

Izrael je saopštio da su dve minobacačke granate ispaljene preko libanske granice, dok su Privremene snage Ujedninjenih nacija u Libanu (UNIFIL) saopštile da su izraelske granate pale blizu UNIFIL štaba, kao i da je detektovana pucnjava u pravcu Izraela.

Nakon što je izbio sukob između Izraela i Hamasa 7. oktobra, Hezbolah svakodnevno napada izraelske položaje na granici, dok izraelske vazdušne snage gađaju mete Hezbolaha u Libanu.

U sukobu je poginulo oko 100 ljudi, od čega su 83 bili borci Hezbolaha, dok je desetina hiljada ljudi pobeglo s obe strane granice.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()