Procena američkog generala: Ukrajinci će povratiti celu teritoriju i Krim, poznato i do kada

Bivši komandant američke vojske u Evropi Ben Hodžs izneo svoju procenu kraja rata u Ukrajini

04.10.2022. 15:12
  • Podeli:
ukrajina_rat_kriitčno_anadolija.jpg Foto: Anadolija

Ukrajina će potisnuti Rusiju nazad na preratne granice do kraja godine i ponovo preuzeti poluostrvo Krim 2023. godine, rekao je general Ben Hodžs, bivši komandant američke vojske u Evropi, na godišnjem Varšavskom bezbednosnom forumu u utorak, javlja Anadolu Agency (AA).

"Prerano je za slavlje pobede, ali sam uveren da će Ukrajinci do kraja godine odgurnuti Ruse na liniju od 23. februara (uoči rata), a do kraja sledećeg leta preuzeti Krim", rekao je Hodžs za poljski kanal TVN24 BiS.

Rusija je pripojila Krim 2014. godine, što je potez koji mnogi smatraju uvodom u aktuelni rat.

"Ukrajina je postigla takvu dinamiku koja je već nepovratna. Znamo iz istorije da je rat test volje i logistike. Jasno je da ukrajinski vojnici imaju više motivacije od ruskih", rekao je Hodžs, govoreći o ukrajinskim uspesima.

On je dodao da ruski predsednik Vladimir Putin čini sve da razbije jedinstvo Zapada, ali da se to neće dogoditi.

"Kremlj će hteti da produži sukob i računa na činjenicu da ćemo mi - SAD, Velika Britanija, Poljska, Nemačka - izgubiti interes i nećemo nastaviti podržavati Ukrajinu. Ali to se neće desiti", rekao je penzionisani oficir.

Dvodnevni forum u glavnom gradu Poljske okuplja političare i predstavnike odbrambene industrije iz EU-a i SAD-a.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()