Procurio poslednji Prigožinov snimak: Mnogi se brinu da li sam živ ili mrtav

Snimak je navodno snimljen 19. ili 20. avgusta, nekoliko dana pred Prigožinovu smrt

31.08.2023. 11:39
  • Podeli:
prigožin reuters-64f05f6b2dc01.webp Foto: Reuters

Smrt vođe grupe Vagner Jevgenija Prigožina ne prestaje da intrigira javnost. Zvanična Moskva je odbila međunarodnu istragu, ali u državnoj istrazi koja je u toku, ne isključuje se mogućnost i "namernog zverstva".

Društvene mreže sada je preplavio video snimak za koji se pretpostavlja da je poslednji na kome se Prigožin vidi živ, iako postoji i snimak koji je snimljen verovatno dan kasnije ali se ranije pojavio na mrežama. Sada već bivši vođa vagnerovaca u svega nekoliko sekundi u kameru govori da je u Africi i precizira da je reč o polovini avgusta 2023. godine.

"Za one koji raspravljaju da li sam živ ili ne, šta radim - sada je vikend, druga polovina avgusta 2023, ja sam u Africi", rekao je Prigožin u kratkom videu koji je objavio Telegram kanal Grey Zone, povezan sa "Vagnerom". 

U narednim sekundama snimka, Prigožin dodaje da je dobro što poručuje, kako kaže, svima koji se interesuju za njegov privatni život i koliko zarađuje. 

Autentičnost snimka još nisu potvrđeni, a kako prenosi Rojters Prigožinova maskirna odeća i šešir, kao i sat na njegovoj desnoj ruci, odgovaraju njegovom pojavljivanju u video snimku objavljenom 21. avgusta, za koji je takođe tvrdio da je snimljen u Africi.  

Najnoviji objavljen snimak mora da je napravljen za vikend 19. ili 20. avgusta, samo tri-četiri dana pre nego što je Prigožin poginuo u avionskoj nesreći severno od Moskve 23. avgusta. 

Prigožin je sahranjen u rodnom gradu Sankt Peterburgu u utorak. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()