Proruski separatisti zamenjuju smrtnu kaznu doživotnom robijom

Zakon stupa na kaznu nakon eventualnog priključenja Rusiji

29.09.2022. 17:55
  • Podeli:
strani-borci-donjeck-aiden-aslin-shaun-pinner-brahim-saadoun-reuters-1664466829205.webp Foto: Reuters

Smrtna kazna u Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR) za sve osuđene, uključujući i ratne zločince, biće automatski zamenjena doživotnom kaznom zatvora nakon što je taj region postane deo Rusije, rekao je danas viši poslanik donjeg doma ruske Državne dume.

Prvi zamenik predsednika komiteta Dume za zakonodavstvo, Daniil Besarabov, kazao je da će zatvorenici bilo kog novog entiteta moći da zatraže pregled svojih sudskih predmeta, uključujući i krivičnih, prenosi Tas s.

"Oni će, naravno, zadržati pravo da traže reviziju po utvrđenom postupku, ali moraće da se suoče sa kaznom u svakom slučaju", naveo je Besarabov.

Podsetimo, sud u  u DNR-u osudile su 9. juna na smrt britanske državljane Šona Pinera i Ejdena Eslina, koji su  državljanina Maroka Brahima Saduna

Oni su proglašeni krivim za plaćeništvo, nasilno preuzimanje vlasti i obuku za terorističke aktivnosti. Sva trojica su bili među zatvorenicima koji su oslobođeni 21. septembra ove godine.

Među razmenjenima bio je i hrvatski državljanin Vjekoslav Prebeg.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()