Prva "žrtva" skandaloznog propusta: Direktorka Tajne službe podnela ostavku zbog atentata na Trampa

Dan pre ostavke na saslušanju je rekla da je ona najkvalifikovanija osoba na čelu Tajne službe

23.07.2024. 16:54
  • Podeli:
kimberli čitl, direktorka američke tajne službe, 4 jun 2024 - foto AP Photo Charles Rex Arbogast, File Tanjug (1)-669e74ba6fa65.webp Foto: AP Photo/Charles Rex Arbogast, File/Tanjug

Direktorka američke Tajne službe Kimberli Čitl podnela je danas ostavku nakon kritika zbog toga što njena agencija nije uspela da spreči pokušaj ubistva bivšeg predsednika Donalda Trampa na predizbornom skupu u Pensilvaniji ovog meseca, javljaju američki mediji pozivajući se na izvore.

Čitl je juče ispitana pred Odborom za nadzor Predstavničkog o postupcima Tajne službe pre atentata na Trampa mitinga 13. jula u gradu Batler.

Na tom saslušanju Čitl je odbila da podnese ostavku, rekavši da je ona najkvalifikovanija osoba na čelu Tajne službe, koja je odgovorna za zaštitu predsednika, potpredsednika, članova njihovih porodica i vodećih predsedničkih kandidata.

Ona je, međutim, priznala da su ona i njena agencija napravili propust kada je atentator ranio republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa i dodala da to predstavlja najznačajniji operativni neuspeh tokom više decenija rada Tajne službe.

Njeno svedočenje označava prvi krug kongresne istrage o propustima u vezi atentata, u okviru koje bi pred Pravosudnim komitetom Predstavničkog doma Kongresa danas trebalo da se pojavi direktor FBI Kristofer Rej.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()