Prvoj dami SAD operacijom uklonjeno kancerogeno tkivo

Operacija je obavljena jer je tokom rutinskog pregleda otkiveno malo, kancerogeno oštećenje iznad desnog oka

12.01.2023. 10:14
  • Podeli:
Džil Bajden Jill Biden Reuters-63bfcf5aafdf2.webp Foto: Reuters

Nakon višečasovnog boravka u Nacionalnom vojno-medicinskom centru Volter Rid u Betezdi nadomak Vašingtona, prvoj dami SAD Džil Bajden uspešno je hiruški uklonjeno kancerogeno tkivo, saopštila je Bela kuća.

"Svo kancerogeno tkivo je uspešno uklonjeno i nisu otkrivene zaostale ćelije raka kože", izjavio je glavni lekar Bele kuće Kevin O'Konor i dodao da su predviđene dalje medicinske procedure, preneo je Rojters.

Operacija je obavljena jer je tokom rutinskog pregleda otkiveno malo, kancerogeno oštećenje iznad desnog oka prve dame.

Doktor O'Konor je rekao i da su lekari uočili još jednu leziju i na levom kapku Džil Bajden koju su takođe uklonili i poslali na mikroskopski, histopatološki pregled.

Predsednik Bajden je tokom celog dana bio uz svoju suprugu u Nacionalnom vojno-medicinskom centru Volter Rid, preneo je Nešenel pablik rejdio (NPR).

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()