Pucnjava na sinagogu i pravoslavnu crkvu u Dagestanu: Ubijeno šest policajaca, 16 ranjenih

Stravične scene u Rusiji

23.06.2024. 20:18
  • Podeli:
rusija naopad-667866d4ceee7.webp Foto: X/@currentaffair24

Šest policajca je stradalo, 16 njih je povređeno u seriji napada u Dagestanu, u ruskom regionu severnog Kavkaza, saopštila je tamošnja policija. Meta napada bile su sinagoga i crkva , koje su zapaljene nakon što su napadači na njih otvorili vatru.

Jedan policajac i svešteni ubijeni su kada je pucano na sinagogu i pravoslavnu crkvu u gradu, koja je pod zaštitom Uneska, preneli su ruski mediji.

Osumnjičeni su pobegli belim automobilom, marke "folksvagen polo".

Nepoznate osobe su, u međuvremenu, pucale na punkt saobraćajne policije u Mahačkali, u regionu sa pretežno muslimanskim stanovništvom na jugu Rusije, kada je poginuo drugi policajac.

Zabeležene su ulične borbe u Mahačkali, prenosi Rojters.

Službenici Istražnog komiteta izašli su na lice mesta radi utvrđivanja svih okolnosti incidenta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()