Pukla brana u Nemačkoj, sela pod vodom: Evakuisan zatvor, premijer Bavarske na licu mesta

Na terenu je više stotina pripadnika službi za vanredne situacije, vatrogasaca i volontera

01.06.2024. 17:09
  • Podeli:
poplava poplave u bavarskoj, bavarska, babenhauzen 1 jun 2024 - profimedia-665b3760a2304.webp Foto: Profimedia

Obilne padavine u Nemačkoj izazvale su danas poplave u Bavarskoj, a dugotrajna kiša dovela je do pucanja brane i nasipa u Augsburgu.

Sela u Memingemu i okolini su pod vodom, a evakuisan je i zatvor u tom gradu.

Oko 150 zatvorenika raspoređeno je između zatvora u Landsbergu, Kemptenu i Augsburgu. Oni su evakuisani zbog opasnosti od plavljenja zatvora i prekida napajanja električnom energijom.

Na terenu je više stotina pripadnika službi za vanredne situacije, vatrogasaca i volontera, prenosi Bild.

Bavarski premijer Markus Zeder stigao je u poplavno područje u okrugu Augsburg. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()