Putin: Agresivni pokušaji da se oslabi Rusija i ponovo ispiše istorija

Dok proglašavaju Rusiju izvorom nestabilnosti, SAD formiraju antiruske saveze, jačajući svoju vojnu moć i raspoređujući NATO snage u blizini ruskih granica, smatra sekretar ruskog Saveta za bezbednost

15.11.2022. 14:13
  • Podeli:
vladimir_putin - reuters-1664256479890.webp Foto: Reuters

Pokušaji niza država da ponovo ispišu svetsku istoriju kako bi oslabili Rusiju sve su agresivniji, ocenio je ruski predsednik Vladimir Putin.

On je poručio da je Rusija "na vreme i čvrsto postavila barijeru" protiv nastojanja da se ugrozi njen državni suverenitet.

"Pokušaji niza država da ponovo ispišu, da preoblikuju svetsku istoriju, postaju sve agresivniji. I imaju očigledan cilj, a to je da naše društvo, u najmanjoj meri, razjedine, da mu oduzmu orijentire i da, na kraju, oslabe Rusiju, da utiču na njen suverenitet, da ga poljuljaju", rekao je Putin na zasedanju organizacionog komiteta za proslavu Dan pobede.

On je upozorio da, kako je naveo, stvaranjem mitova, odnosno ponovnim ispisivanjem istorije, upravo i počinje podrivanje države, što se, kako je rekao, dogodilo i u Ukrajini, prenosi Sputnjik.

"Bilo je pokušaja da se tako postupi i s našom zemljom - s Rusijom, ali, kao što sam već rekao, mi smo na vreme i dovoljno čvrsto postavili barikadu kako bismo odbranili svoje interese", rekao je Putin.

'SAD i saveznici guraju svet ka globalnom ratu'

Oružje koje je isporučio Zapad i strani plaćenici predstavljaju prioritetne mete za ruske snage koje se bore u Ukrajini, izjavio je sekretar ruskog Saveta za bezbednost Nikolaj Patrušev, prenela je agencija RIA Novosti.

SAD i njihovi saveznici sukobljavaju nacije jedne protiv drugih i guraju svet ka globalnom ratu odbijanjem da se raspravlja o veličanju nacizma i rasizma u okviru Ujedinjenih nacija, istakao je Patrušev, preneo je TASS.

Patrušev je ocenio da glorifikacija i promocija neonacizma koju podržavaju države koje su se borile protiv fašističkog nacizma zajedno sa Sovjetskim Savezom tokom Drugog svetskog rata, pokazuje da Zapad namerno nastoji da izbriše iz sećanja strahote i patnje koje je nacistička ideologija donela čovečanstvu.

SAD i Ukrajina odbile su predlog rezolucije u UN koji je pokrenula Rusija, a kojom se osuđuje veličanje nacizma i drugih manifestacija rasizma, podsetio je Patrušev, ukazujući da su Vašington i Kijev izvršili veliki pritisak na druge zemlje uoči glasanja o tom predlogu.

Dok proglašavaju Rusiju izvorom nestabilnosti, SAD formiraju antiruske saveze, jačajući svoju vojnu moć i raspoređujući NATO snage u blizini ruskih granica, rekao je Patrušev na sastanku u Brjansku posvećenom protivterorističkoj zaštiti infrastrukture u centralnoj Rusiji.

Cilj SAD je da oslabe, razbiju i na kraju unište Rusiju i zbog toga seju mržnju i podržavaju razvoj ideologije ultradesničarskih ekstremista i nacionalista u Ukrajini, istakao je Patrušev, preneo je TASS.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()