Putin dobio informacije o situaciji u Kursku: Izdao potrebna uputstva

Upadi ukrajinskih oružanih snaga u Kursku oblast počeli su 6. avgusta

24.08.2024. 15:44
  • Podeli:
putin-66c9e2f831d46.webp Foto: Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Ruski predsednik Vladimir Putin sastao se danas sa rukovodstvom Združene grupe snaga na jednom od komandnih mesta Ministarstva odbrane i saslušao izveštaje načelnika Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerija Gerasimova i načelnika Glavne operativne uprave Generalštaba Oružanih snaga Rusije Sergeja Rudskog o situaciji u Kurskoj oblasti.

"Visoki oficiri su izvestili predsednika o protivdejstvu neprijateljskim snagama koje su upadale na teritoriju Kurske oblasti i preduzetim merama za njihovo uništenje, kao i o trenutnim rezultatima specijalne vojne operacije", navodi se u saopštenju pres službe Kremlja, prenosi TASS.

Kako pokazuju objavljeni snimci, Gerasimov je predsedniku izneo detaljan izveštaj o situaciji, a Putin je nakon toga izdao potrebna uputstva.

Upadi ukrajinskih oružanih snaga u Kursku oblast počeli su 6. avgusta. U regionu je na snazi federalni režim za vanredne situacije, a više puta je proglašena opasnost od raketa. 

Više od 100 hiljada stanovnika je evakuisano, a za njih su otvoreni centri za privremeni smeštaj u drugim regionima. 

Prema podacima ruskog Ministarstva odbrane, Kijev je tokom ove operacije izgubio više od 5,5 hiljada vojnika i 71 tenk.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()